Co robimy?

  • Zbieramy żywność, środki higieny i wyposażenie kuchenne.
  • Przekazujemy pomoc potrzebującym, wskazanym przez społeczności lokalne i organizacje pomocowe.
  • Robimy przetwory domowe i magazynujemy na cięższe czasy.

Dla kogo?

Dla poszkodowanych przez skutki epidemii koronawirusa: bezrobotnych, zubożałych, starszych i wykluczonych. I dla wszystkich, którzy potrzebują pomocy żywnościowej.

Jak to działa?

Zaangażowane osoby pracują społecznie. Wszyscy należymy też do “grupy docelowej” — sami korzystamy z pomocy Długiego Stołu.

Zebrana żywność jest przetwarzana metodami domowymi (kiszenie, pasteryzacja, suszenie) i wędruje do rotacyjnych magazynów, gdzie utrzymujemy zapasy na 3-6 miesięcy, na wypadek załamania żywnościowego.

Żywność z magazynów jest wydawana osobom potrzebującym, do których docieramy poprzez istniejące kanały: jadłodzielnie, organizacje pomocowe i społeczności lokalne.

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x